** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

1 augustus 2013

Van luidkeels naar bekaf

(Thailand reisverslag deel 1)Een rugzak, een koffer en drie stuks handbagage: daarmee gingen wij op weg naar Thailand. We vlogen vanaf Dusseldorf, waar het avontuur direct al begon. Milo (5) zag in de rij op het vliegveld een groot stop-bord. 'Mama, wat betekent 'stop' in het Duits?', vroeg hij. Toen we hem het woord 'halt' geleerd hadden, begon hij dat opeens, driemaal kort achter elkaar, luidkeels te roepen. Eerst moesten we nog een beetje lachen om zijn militante stemgeluid. Maar toen hij ook nog driftig zijn uitgestrekte rechterarm omhoog wierp, sloeg de schrik ons om het hart. Gelukkig speelde hij daarna weer lekker verder met zijn broer en hoefden we geen moeilijke gesprekken te voeren met de Duitse marechaussee over het verstoren van de orde.

Never ending entertainment
Onze vlucht werd tot in de puntjes verzorgd door Emirates. De kinderen kregen een knuffel, een deken + een tas vol goodies, zoals een stoere portemonnee een boek van Dr. Seuss. Ook had het vliegtuig een entertainment-aanbod om je vingers bij af te likken (film, games, tv, radio). Je zou bijna hopen op een trage vlucht. Achtereenvolgens keken we de films Life of Pi, Jack Reacher, Django, Hitchcock en Sugar Man, terwijl de jongens de computerspelletjes verkenden.

Gat in de dag
Gesloopt na de twee vluchten (Dusseldorf-Dubai: zes uur, Dubai-Bangkok: zes uur) en een taxirit, kwamen we aan in ons appartement in Bangkok, een mooi adres met een vriendelijke eigenares. Lang leve airbnb.com! De jongens waren zeer tevreden met hun eigen slaapkamer, ons uitzicht vanaf 16 hoog en het zwembad op de vierde etage. We waren bekaf en sliepen een gat in de dag vanwege de jetlag… Maar nu kon onze maand Thailand dan echt beginnen…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten