** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

16 augustus 2013

Slangenhuid met mayo?!

(Thailand reisverslag deel 6)

Thailand staat bekend om zijn fenomenale keuken. Inderdaad, de kookkunst die wij troffen was vrijwel altijd subliem. Wel kwamen we enkele verrassende gerechten tegen. Zie hier: een lijstje aanraders en afraders.1) Aanrader: groene lap met heksenhaar
Op de markt in Ayuthaya aten we een heerlijke, gifgroene pannenkoek met daarin pluimen rietsuiker gerold, die nog het meest weg hadden van heksenhaar.

2) Afrader: slangenhuid
Op dezelfde markt proefden we de traditionele Thaise snack gefrituurde slangenhuid. Die kraakt hard en smaakt naar slechte kroepoek. Dat u het weet.

3) Afrader: gebakken gans
Vincent probeerde in een restaurant de specialiteit van de chef: gebakken gans. Het klonk erg lekker, maar het gerecht bleek te bestaan uit het uiteengereten, gestoomde geraamte van een gans dat verstoppertje speelde in een pan geelbruine noedels met enkele lapjes vet en zeen. Dus.

4) Aanrader (meestal): gefrituurde garnalen
Op zich erg lekker: deep fried shrimps. Echter, we troffen ze ook ergens aan waarbij de ongepelde garnalen door het beslag gehaald werden en huppakee in de frituurpan verdwenen. Kraakvers inderdaad, maar daarna zat je dus met je mond vol schalen.

5) Aanrader: jute zak
We aten nog een andere, aangename variant van de pannenkoek. Op het eerste oog zou je denken dat je met de ruwe stof jute te maken had. Toch bleek het om een eetbare substantie te gaan. Knapperig deeg met een stugge textuur. Vooral Reza was weg van deze vreemde deegflap.

1 opmerking:

  1. Hahaha fantastisch!! Het water loopt me al in de mond!

    Eet smakelijk daar!!

    BeantwoordenVerwijderen