** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

2 augustus 2013

Chillende boeddha-reus

(Thailand reisverslag, deel 2)

We besloten onze eerste dag in Bangkok meteen te beginnen met de toeristische hoogtepunten. En dus planden we een bezoek aan het mooiste paleis (Grand Palace) en de grootste boeddha-beeld (Reclining Buddha).

Uit respect voor de godheid wordt toeristen verzocht om hun benen te bedekken als zij een tempel betreden. Viola kocht daarom een stijlvolle omslagdoek. Vincent had wat minder keus en kwam helaas de winkel uit met een 'kapot lelijke broek', aldus Reza (8). Bedekt en al bezichtigden we de prachtige tempels en torens. Natuurlijk hadden de jongens eerst het idee dat ze in de Efteling rondliepen vanwege de beroemde poortwachters bij het Grand Palace. Deze giganten stonden immers model voor hun broers die in Kaatsheuvel de Indische waterlelies bewaken.

Komisch genoeg bleken onze blondharige zoontjes zelf ook een attractie. We zagen al verschillende Aziaten naar ze wijzen en giechelen. Zo vaak zien zij geen kleine blanke kindjes… Een Koreaan kwam blozend naar ons toe om te vragen of hij met Reza en Milo op de foto mocht. De jongens gaven toestemming en binnenkort prijken zij dus in een fotoboek van een wildvreemde.

Terug naar de echte trekpleisters. Reclining Buddha is echt een immens goudkleurig beeld van een boeddha in de chill-stand. De heilige ligt tentoongesteld in een grote tempel die het beeld maar net omsluit. Het is dringen geblazen, want iedereen wringt zich in de beste hoek voor een kiekje. Overigens is het gehele complex aan tempels, torens en beelden rondom 'Zijne Liggende Relaxtheid' schitterend om te bekijken. En dus verder geen praatjes, maar plaatjes.

1 opmerking:

  1. Milo en Reza...wat een rocksterren zijn het toch!!

    Heerlijk leesvoer voor tijdens borstvoeding geven jullie blog!!! Krijg er reiskriebels van!

    BeantwoordenVerwijderen