** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

14 augustus 2013

King's Beach en modder-jungle



(Thailand reisverslag deel 5)

De koning van Thailand (zie foto met gekko) bouwde een groot buitenpaleis aan het strand in Hua Hin. We bezichtigden het houten verblijf van de hoogheid en huurden een fijn huisje op kruipafstand van strand en zwembad. In de buurt was een mangrovebos, waar we ontelbare krabjes konden bekijken. Reza zag er zelfs een slang langs glibberen! Milo spotte overigens een opvallend natuurfenomeen: een regenboog aan de hemel, maar dan op z'n kop. Wellicht is dat voor kenners iets doodgewoons, maar wij hadden het echt nog nooit gezien.



De 'floating markets' zijn een begrip in Thailand. We bezochten twee edities in Hua Hin, maar troffen tot nu toe nog niet echt een pittoreske plek waar de smakelijke koopwaar op bootjes dobberde. Het was vooral een gewone kraampjesmarkt, maar dan gesitueerd langs water. De jongens scoorden er overigens wel een stel stoere superheldenshirts.





Vanuit Hua Hin namen we de nachttrein naar het zuiden, waarna we in een taxi richting Khao Sok vertrokken. Dit natuurpark biedt talloze wandelroutes en herbergt vele beesten. Wij waren er tijdens het regenseizoen, dus het aantal dieren dat we zagen, viel wat tegen. Maar de jungle tour die we ondernamen, was absoluut de moeite waard.







Met een boot voeren we tussen de kalksteenrotsen door, waarbij we ons vergaapten aan indrukwekkende uitzichten. We zagen vleermuizen en enge spinnen in een duistere grot. Ook mochten we tot drie keer toe door een rivier waden en zwemmen in een waterval. Reza liep stoer voorop met de gids, terwijl ze samen apengeluiden maakten, en Milo genoot van de modderpoelen waar hij dwars doorheen mocht stampen. Deze trip was het hoogtepunt van onze Thailand-reis tot nu toe. Het kan zo maar zijn dat onze volgende vakantiebestemming zich ook in de jungle bevindt…





Geen opmerkingen:

Een reactie posten