** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

22 augustus 2013

Groot, groter, grootst

(Thailand reisverslag, deel 10, slot)

De overstap die we tijdens onze terugreis vanuit Bangkok maakten in Dubai, besloten we uit te breiden tot een bliksembezoek aan deze oase van krankzinnige rijkdom. Midden in de woestijn van de Verenigde Arabische Emiraten stampte men een metropool uit de grond die zijn weerga niet kent. De overtreffende trap is in Dubai echt op alles van toepassing. Zo staat er niet alleen het duurste hotel ter wereld, maar ook het grootste winkelcentrum ter wereld, de grootste overdekte skipiste ter wereld, het grootste aquarium ter wereld en ga zo maar door…


'Waterfall' - fraai kunstwerk in het mega-winkelcentrum Dubai Mall.

Onze 'Things to Dubai-list' was niet lang, gezien onze extreem korte verblijftijd (anderhalve dag). Eigenlijk hadden we maar 1 must-see: Burj Khalifa. Dit hoogste gebouw ter wereld biedt een mooi uitzicht op alle skyscrapers in de wijde omtrek. Dit torenlandschap ziet er vanaf de Burj trouwens uit als een maquette. Echt een maf gezicht.

We verbleven in een hotel zo groot als een dorp, zo chic als een paleis en zo servicegericht als maar kan. Inderdaad, niks voor Vincent en Viola. Maar we maakten voor deze laatste nachten van onze vakantie voor 1 keer een uitzondering. Zie onder het uitzicht vanaf ons hotelkamerterras.Nu is het tijd om het vliegtuig te pakken naar ons koude, vertrouwde kikkerlandje. Hoe gaaf onze reis ook was, we kijken er toch ook wel weer naar uit om op het thuishonk terug te keren. Tot gauw!

Vincent en Viola

1 opmerking: