** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

17 juli 2010

Stortregen en smeerworst

Na een reis van 16 uur zetten we voet aan de grond in Quito, Ecuador. Dit jaar waren de jongens perfect in het vliegtuig: veel slapen en spelen, weinig jammeren. En dat zonder individuele tv-schermen in de stoelen!

Het stortregende toen we langs de paspoortcontrole liepen. We haalden onze doorweekte backpacks op en stapten in een taxibusje, dat naar ons eerste 'huisje' reed. De jongens waren inmiddels afgedraaid. Milo brabbelde wat over smeerworst en Reza keek voor zich uit als een uitgeblust oud mannetje.

We ploften gauw in bed toen we bij de 'Auberge Inn' aankwamen. Vanwege de jetleg mochten we om 3 uur 's nachts Reza en Milo enkele uren lang vermaken met speelgoed en spelletjes. We zagen het uiteindelijk licht worden en maakten ons op voor een fantastische vakantie.

De volgende ochtend lieten we ons bij een reisbureau informeren over de trips naar de beroemde Galapagos-eilanden. De schokkend hoge prijzen brachten ons nog heel even aan het twijfelen, maar al snel beseften we: als we niet gaan, krijgen we spijt.

Zodoende gebeurde het dat we de eerste dag van onze vakantie een bedrag uitgaven dat even hoog was als onze retour-vliegreis van Schiphol naar Quito. Slik. Hoe dan ook: van 5 tot en met 9 augustus gaan wij eiland-hoppen op een luxe cruise met gids. Hebben we nog precies genoeg tijd om te vergeten hoe duur het was…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten