** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

19 juli 2010

Middelpunt van de wereld

We bezochten Mitad del Mundo, het middelpunt van de wereld, de plek waar je exact op de evenaar staat. Ecuador heeft er een mooi monument laten bouwen met enkele musea eromheen, een vaste prik voor toeristen.

Het portretje op de nullijn hoorde natuurlijk ook in ons foto-album thuis, dus namen we de bus naar Mitad. Dat was een Efteling-attractie op zich, vanwege de ruige rijstijl van de chauffeur. Daar aangekomen beleefden we een zonnige dag met twee speeltuinen en een treinritje rond het monument als hoogtepunten.

En toen besloten we Templo del Sol (de tempel van de zon) te bezoeken. Deze tour werd ons aanbevolen door een soort Farao in een indianenpak. Zo'n man geloof je op zijn woord, natuurlijk.

De flyer die hij uitdeelde, deed vermoeden dat we binnen de tijdspanne van 1 uur een stoere show met lichteffecten te zien zouden krijgen. Er werd ons muziek en dans beloofd, evenals een helende geurtherapie, kunst, cultuur en een blik op een nabije vulkaan. Houd deze gedachte vast.

Aangekomen bij de Maya-achtige tempel stond 'Prins Carnaval' ons dus op te wachten. Uit een krakerige speakerbox klonk opzwepende muziek en we dansten rondjes om een klein houtvuur (muziek, dans: check). Tijd voor een verkooppraatje over eucalyptus en massageolie (aroma-therapie: check). Daarna gaf een man met een belachelijke maskermuts op zijn hoofd (cultuur: check) een rondleiding langs wat schilderijen (kunst: check). Als er minder wolken en mist waren geweest, hadden we vast die krater van de vulkaan gespot. Maar wij dachten: we vertrekken snel voordat we Tefal-pannensets en Tupperware-bakjes aangeboden krijgen.

Al met al een miskoop, vooral omdat deze grap in totaal 2 uur tijd kostte. Maar goed, het was een klein smetje op een heerlijke dag. En we zullen nog vaak lachen om de herinneringen: Reza die breakmoves doet naast de swingende Farao, Viola die een experiment met warme steentjes ondergaat, Vincent die hijgend en steunend Reza niet kan bijhouden bij het beklimmen van de tempel en Milo die een scheut eucalyptus-olie in zijn ogen veegt.

1 opmerking:

  1. yo v&v,

    het is hier stil op de maandagavond! Zeg Vince, wat zeg je van een doek van 2,5 bij 1? We moeten echt naar grotere zalen met zo'n spandoek. Ziet er top uit! Have fun, tot snel!
    xx b

    BeantwoordenVerwijderen