** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

9 september 2009

T-rex van 46 meter

In het stadje Drumheller, ten noorden van Calgary, moet enkele jaren geleden iets vreemd gebeurd zijn. Wij stellen ons zo voor dat de burgemeester zijn beste adviseurs heeft opgetrommeld en vervolgens zei: 'We moeten iets bedenken dat onze stad tot een ware toeristische trekpleister maakt.' Er stond al een prehistoriemuseum, maar dat was blijkbaar niet genoeg om horden mensen naar Drumheller te lokken.

Hulde aan de adviseur die toen op het lumineuze idee kwam om – hou je vast – 'The World's Largest Dinosaur' te laten bouwen. Deze foeilelijke T-rex is hoger dan zesenveertig meter (zo enorm is het arme beest in werkelijkheid bij lange na niet geweest) en kostte ruim 1 miljoen dollar. Geen idee of dit beest zijn geld heeft opgebracht, maar WLD was voor ons in ieder geval een belangrijke beweegreden om af te reizen naar Drumheller.

Het viel Reza direct op dat er wat bijzonders aan zat te komen. Tja, het was ook niet echt te missen. Op elke straathoek van Drumheller staat een dino-beeld, elke speeltuin heeft wel een dino-glijbaan, op het verkeersbord dat 'downtown' aanwijst, staat een tyrannosaurus rex, veel restaurants serveren een dino-burger. Ja, zelf het Best Western Hotel heeft zijn naam omgedoopt tot 'The Jurassic Inn'. Het was dus een en al gejuich vanaf de achterbank: 'Papa, mama, ik zie nog een dinosaurus!'

WLD beklommen we in tien minuten (zijn bek biedt een weinig spannend uitzicht over dit prairiestadje). En het voortreffelijke Royal Tyrrell Museum joegen we er ook in sneltreinvaart doorheen. Niet zo zeer omdat wij niet langer wilden kijken naar de fascinerende fossielen en skeletten. Maar gewoon omdat Reza altijd zijn eigen plan trekt in een museum: hij bekijkt iets vluchtig, vraagt gauw 'zullen we verder gaan?' en sprint als een bezetene door naar een volgend object. Een museumbezoek duurt in deze Speedy Gonzales-modus dan ook zelden langer dan een uurtje.

Hoe dan ook, Vincent en Viola hebben met dit Jura-tripje weer punten gescoord op de toffe-ouders-meter, dat is zeker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten