** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

17 mei 2010

Schierplezier

'Wat zou ik graag mijn 9-tot-5-baan opzeggen en iets heel anders gaan doen, ver weg van alles.' Regelmatig horen we mensen praten over dit soort lang gekoesterde wensen, maar zelden zet iemand daadwerkelijk zo'n stap.

Onze vriendin Femke deed dat wel: zij is niet langer eindredacteur die meedraait in het drukke uitgeversleven, maar zij werkt nu bij Thijs' Vliegerparadijs op Schiermonnikoog. Hulde!

Afgelopen weekeinde gingen we deze switch met eigen ogen bekijken op Schier, een fraai eiland waar krap duizend mensen wonen. We hadden de tent meegenomen, want we zouden voor het eerst samen gaan kamperen. Eventjes probeerde de campingeigenaar ons nog om te praten om toch een kamer te huren, vanwege de verwachte nachtkou, maar we besloten hoe dan ook de tent op te zetten.

Op gehuurde fietsen doorkruisten we het eiland. Dat was best hard trappen, want de wind stond voluit. Eenmaal aangekomen bij de kust, stortten Reza en Milo zich in het zand om te spelen. Maar toen Fem met de vliegers tevoorschijn kwam, sprongen ze op.

Femke leerde ons de fijne kneepjes van het vliegervak. Ook Reza en Milo kregen allebei een uitgebreide privé-les, waarna we het strand verlieten met een heuse piratenvlieger voor thuis. Een weekend om te zoenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten