** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

9 mei 2010

Zanderige handdruk

In het Omniversum bekeken we de streken van de Zandtovenaar. Deze kunstenaar tekent met zijn vingers in het zand prachtige afbeeldingen. Hij strooit het zand op een lichtbak en op een groot projectiescherm achter hem ziet het publiek de werken ontstaan.

Reza was onder de indruk en concludeerde dat deze meneer 'vast veel geoefend had met tekenen'. Hij zag het verder vooral als een raadspel: welk dier gaat hij maken? Na een paar handstreken klonk dan al gauw 'leeuw' of 'pauw' keihard door de grote zaal.

Na afloop kon Reza nog even praten met de Zandtovenaar. De openingszin 'Hallo Zandtovenaar, jij kan goed tekenen', was wel koddig. De kunstenaar reageerde door hem een zanderige handdruk te geven. 'Wat leuk dat jij er bent', zei hij, alsof hij onze zoon al jaren kende. Reza moest lachen en vertelde meteen waar hij zat in de zaal en dat hij het goed kon zien.

Daarna bekeken we in het Omniversum nog de Imax-film 'Under the sea'. Het was voor de jongens even wennen om half-liggend naar zo'n gigantisch beeldscherm te kijken. Reza schrok zich af en toe een hoedje van de zeedieren die plotselinge bewegingen maakten. De gevaarlijke haai en de imposante rog waren favorieten. En Milo wuifde vele handkussen naar de vrolijk zwemmende zeeleeuwen.

www.zandtovenaar.nl (Foto's: Hayo Deinum)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten