** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

29 augustus 2009

Fleece-advies

Vijf uur vliegen en we waren in Vancouver. De eerste dag brachten we een kort bezoek aan Stanley Park. Laten we zeggen: het Vondelpark in het kwadraat: een mooi groen park met vele speeltuinen, een strandje, een mini-trein, een kinderboerderij, golfbaantje, vier restaurants en straatmuzikanten op elke hoek. Zonder enige moeite zouden we ons hier de rest van de vakantie prima kunnen vermaken met de kids.

En daarom keerden we op dag 2 ook meteen terug naar deze plek. Het Vancouver Aquarium is namelijk ook gevestigd in Stanley Park. Vooral de beluga's (kleine witte walvissen) waren en succes. Het belugawijfje had net een jong gekregen en we konden dus op kraambezoek. Natuurlijk was er ook een dolfijnenshow en er zwommen enkele zeehonden en een indrukwekkende octopus.

Na de aquariumtour genoten we nog van de grote totempalen die in het park staan. Deze zijn gemaakt in de jaren vijftig door een bekende kunstenares. De treinrit door het park was heel aardig en de speeltuinen hielden onze jongens lekker in de greep. Tot slot keken we nog een 4d-film over de sterrenwereld in het plaatselijke planetarium en Reza beleefde daar ook nog een spannend avontuur in een raketsimulator.

Na de eerste week van stads vermaak, verloren bagage, bliksemgeweld en een gemiste vlucht, leek het ons nu weer eens tijd voor puur natuur. We togen naar Lynn Canyon Park voor de hoge loopbrug die ons een uitzicht gaf op de fraaie, hoge boomtoppen en een watervalletje.

Daarna vervolgden we onze reis naar Grouse Mountain (ook wel genoemd: the peak of Vancouver). Per gondel bestegen we deze veelzijdige berg. Je kunt er heen en weer zwaaien aan tokkelbanen, paragliden, shows bezoeken, beesten bekijken en allerlei lekkers eten en drinken.

In feite is het een ski-oord, maar in de zomermaanden ontpopt dit gebied zich als een leuke attractie in de zon. Jazeker, de zon! Want de vriendelijke dame aan de kassa aan de voet van de berg adviseerde ons wel om fleece jacks en lange broeken mee te nemen naar boven. Maar toen we aankwamen op de bergtop bleek het daar ook gewoon 25 graden en spotten we zelfs enkele gasten met blote basten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten