** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

22 juli 2014

Universal: tonnen actie per attractie

Hoe proppen we zo veel mogelijk actie in 2 minuten? Met die vraag in het achterhoofd heeft Universal Resort al haar achtbanen, attracties en 3d-films gemaakt. Niet voor niets hangen er overal waarschuwingen dat mensen met hartproblemen, wagenziekte, hoogtevrees of epilepsie beter buiten kunnen blijven.



Hoe proppen wij zo veel mogelijk actie in 2 DAGEN? Met die uitdaging in het achterhoofd, stapten wij rond in Universal Studios en Islands of Adventure. We hadden een goede vriend in de vorm van de Express-pas, waarmee we bij veel rijen mochten voorkuipen. En dus konden we in no-time vrijwel alle attracties van de gigantische twee parken aandoen. En dat hebben we geweten.

Viola's maag houdt niet van plotselinge wendingen of desoriƫnterende draaibewegingen. Milo haat alleen de achtbanen die over de kop gaan. Reza is een waaghals die overal in durft. En dus was Vincent hun metgezel in de meest duizenlingwekkende ritjes en bizarre belevenissen.



Magische momenten
Een hoogtepunt van de parken is de Wizarding World van Harry Potter. Dit geweldig grote gebied brengt de magische momenten uit de boeken en films prachtig tot leven. Je loopt door Diagon Alley om toverstokken te shoppen, je reist met de Hogwarts Express van het ene naar het andere park, je achtervolgt Harry op een bezemsteel in een spannend avontuur, je struint door de tovernaarsschool waar de schilderijen je toespreken… en je suist op de rug van een draak in de achtbaan Dragon Challenge, die veel Nederlandse bezoekers zullen herkennen als een broertje van Joris en de Draak in de Efteling.



Sloopkogel en scheetkanon
Onze kinderen waren vooral fan van de razendsnelle 3d-actie. Zittend in een gondel die heftige bewegingen maakt, kijk je naar een driedimensionale film waarin de meest idiote dingen gebeuren. In Spiderman besluit de sadistische boef Elektro honderden volts door jouw lichaam heen te jagen… in de Simpsons Ride (Milo's favoriet en Viola's nachtmerrie omdat ze per ongeluk mee ging) word je geplet door een sloopkogel, stort je meerdere malen uit een achtbaankarretje, beland je in de mond van een baby… bij Minion Mayhem (van Verschrikkelijke Ikke) krijg je de volle laag met een scheetkanon… en bij Transformers help je Optimus Prime om zijn aartsrivaal Megatron in de pan te hakken. Viola keek meestal vanaf een veilige afstand toe, terwijl haar mannen enthousiast naar binnen en buiten renden van attractie naar attractie.



Selfie van Mr. Gru
Fijn dat er ook wat rustiger vermaak was, zoals het plein vol met Dr. Suess-figuren in vreemde vormen en zuurstokkleuren. Ons gehele gezin durfde in de mild-wilde Woody Woodpecker-achtbaan zonder salto-bewegingen. En de kids mochten op de foto met menig superheld. Meneer Gru (uit Verschrikkelijke Ikke) maakte zelfs een selfie, speciaal voor ons!



Hevig onweer
Bijzonder was ook dat het beide dagen aan het eind van de middag een hevig onweer uitbrak. Dat dwong alle bezoekers ook om even rust te nemen en tot hun zinnen te komen. Of een hamburger met een kilo friet en een liter frisdrank te bestellen…



Hulk! Hulk! Hulk!
Terug naar de actie. Durfal Reza deinsde werkelijk nergens voor terug. Hij genoot bijvoorbeeld met Vincent van de Hollywood Rip Ride Rockit, een hogesnelheids-achtbaan, waarin je luistert naar opzwepende muziek terwijl je continu uit de bocht lijkt te vliegen en over de kop gaat. Het gekozen liedje, Insane in the brain, bleek qua tekst en muziek uitstekend te passen bij de bizarre trip. Maar het ultieme hoogtepunt van alle hoogtepunten was toch wel de Hulk. Mensen, onthoud de Hulk. Deze achtbaan is sneller, langer en stoerder dan alle ritjes die je kan bedenken. Nadat je als een raket bent afgeschoten, beland je in een avontuur dat met geen pen te beschrijven is. Zodra je weer naar buiten loopt, ben je duizelig, sprakeloos, energiek en leeg tegelijk. De Hulk dus. En nu even een dagje rust. Pfff.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten