** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

28 juli 2014

Mooie Dali's, Florida KeysSchitterende schilderijen zagen we hangen in het Salvador Dali-museum in St. Petersburg, Florida. Vooral 'De hallucinerende toreador' trok de aandacht van de bezoekers. Dit enorme doek bundelt veel van de stijlen en symbolen die de kunstenaar zo kenmerken, zoals Venusbeelden, zijn muze Gala, gezichtsbedrog, insecten, wiskundige figuren en natuurlijk droom(on)logica. Het museumgebouw is trouwens prachtig, qua architectuur duidelijk geïnspireerd door de vloeiende vormen van de meester.

Reünie
Twee Venezolaanse vriendinnen van Viola wonen in Florida. We besloten dat de Florida Keys een prima plek voor een reünie zou zijn. De dames troffen elkaar - met mannen en kinderen - in het theater of the sea. Daar bekeken we enkele shows met papegaaien, dolfijnen en zeeleeuwen, we zagen haaien, reuzenschildpadden en roggen, we snorkelden tussen de vissen (o.a. barracuda's) en mochten ze ook voeren.

Bij restaurant Lazy Days aten we heerlijke visgerechten, pal aan het strand. Niet alleen de volwassenen konden uitgebreid bijpraten of kennismaken, ook sommige kids wisten de taalbarrières te overwinnen en begonnen samen te spelen.Luxe villa
Paula, een vriendin met wie Viola in Amerika op high school zat als uitwisselingsstudent, had via-via weten te regelen dat haar en ons gezin in een gigantisch luxe villa met privé-strand mochten logeren. Zo’n meevaller hadden we allerminst verwacht, dus we genoten met volle teugen van een weekend zon, zee, strand en spelen.Vanuit de hangmat kijken hoe de palmen waaien, verse kokosnoten kapot slaan en leegslurpen, in de zonsondergang een kanotochtje maken om de pelikanen van dichtbij te zien, Reza horen juichen dat hij zijn eerste vis heeft gevangen, lekker rennen, zwemmen en ballen met de jongens, kletsen en proosten tot diep in de nacht met nieuwe vrienden… Wij noemen het vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten