** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

20 juli 2014

Legoland: meesterbouwers aan het werk



Voordat we naar Florida vertrokken voor onze zomervakantie, hadden we de jongens een lijstje gepresenteerd. Daar stonden vijf dingen op die we zeker zouden gaan doen. Legoland prijkte helemaal bovenaan. Reza en Milo waren door het dolle heen toen ze hoorden dat ze daar naartoe mochten. Om de vakantie met een hoogtepunt te beginnen, planden we daarom Legoland meteen op dag 1.



Reza en Milo zaten gillend van opwinding in de auto. Ze stonden te springen voor de ingang. Het grootste deel van de dag hebben ze rennend afgelegd. Ja, ze hadden er zin in. Maar tegelijkertijd was het erg wennen aan de enorme hitte (35 graden), die de nodige invloed had op het energiepeil en het humeur van ons gezin.



Kletsnat
Gelukkig belandden we in al gauw in de waterbaan van Lego Chima, waar je echt kletsnat uitkomt. Vooral Milo en Viola kregen de volle laag. Na deze verkoelende trip stonden er een paar achtbanen op het programma. Reza houdt daar duidelijk meer van dan Milo. Een avontuurlijke attractie waarin je met een bootje langs de farao’s vaart en mag schieten met laserpistooltjes, was een favoriet van allebei. En natuurlijk was de piratenshow met waterski-stunts een hit.



Racebaan
Mooi om te zien dat de magie van Lego toch vooral in het bouwen zit. Toen de jongens in een winkel drie eigen Lego-poppetjes mochten samenstellen, bleek een wens uit te komen. Onze meesterbouwers zochten de meest kleurrijke creaties bij elkaar. Reza ontdekte vervolgens een plek waar je een eigen auto mag bouwen, die je vervolgens van een stoere racebaan af kan laten rijden. Na een half uur steentjes zoeken en vastklikken, waren de voertuigen klaar en kon de wedstrijd beginnen. Het enthousiasme en de gedrevenheid waarmee de kinderen hun rijdende bouwsels nakeken, was niet te beschrijven. Luid gejuich, medeleven, wraakgevoelens, alle emoties kwamen voorbij…

Dag 1 geslaagd, is onze voorzichtige conclusie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten