** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

17 oktober 2013

Rabo Pop scoort recordbedrag

Gierende gitaarsolo's klonken donderdag door het Rabobankgebouw aan de Croeselaan in Utrecht. Rabo Pop, een benefietconcert van muzikale collega's van Rabobank Nederland, trok veel bekijks en haalde ruim 26.500 euro op voor het Jeugdcultuurfonds.



Tijdens deze 2013-editie stonden er meer Rabo-medewerkers dan ooit op het podium: rockbands, popartiesten, soulgroepen en zelfs een country-trio. De meeste groepen bestonden volledig uit collega's, die speciaal voor deze gelegenheid de oefenruimte waren ingestapt.



Wereld Armoede Dag
'Wij weten hoe lekker het is om muziek te kunnen maken in je vrije tijd. Veel van de muzikanten op het podium vanavond hebben in hun jeugd de kans gekregen om een instrument te leren bespelen en daar hebben we nog steeds plezier van. Dat gun je toch ieder kind?', zegt Vincent Mirck, communicatiespecialist van Rabobank Nederland en initiatiefnemer van Rabo Pop. 'Het is mooi dat we nota bene op Wereld Armoede Dag zo'n fraai bedrag bij elkaar gespeeld hebben.'



Gulle giften
De Rabobank en enkele partners hadden vooraf gulle giften gedaan, waardoor de kosten van eten, drinken en techniek al waren betaald. Alle giften van de bezoekers gingen dus rechtstreeks naar het Jeugdcultuurfonds. Dit fonds zorgt ervoor dat arme kinderen toch muziek-, toneel- of dansles kunnen volgen. Dit goede doel krijgt steun van de Rabobank Foundation, die in 2014 haar 40-jarig bestaan viert en Rabo Pop aangreep als een eerste feestmoment. Van het geld dat Rabo Pop bijeen heeft gebracht, kunnen ruim negentig kinderen een jaar naar muziek- of dansles, zo laat het fonds weten.


Foto: een bijzonder dansoptreden tijdens Rabo Pop, waarbij professionele dansers samenwerkten met jonge dansers, gesteund door het Jeugdcultuurfonds. Choreografie: Alida Dors.

Ontwikkelen
'Cultuur en Rabobank zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden', zegt Vincent Lokin, RaboPop-artiest en bestuurslid Rabobank Foundation. 'Daarom steunen wij vanuit Rabobank Foundation het Jeugdcultuurfonds. Kinderen krijgen de kans om zich te ontwikkelen en volwaardig deel te nemen aan de maatschappij. Dit is cruciaal voor hun toekomstperspectief en past goed bij de filosofie van onze coöperatieve bank.'



Historie
In 2008 en 2011 bundelden de Rabobank-musici ook al hun krachten. Toen haalden zij geld op voor een andere projectpartner van Rabobank Foundation, Resto van Harte, en een project van Rabo Share4More, het medewerkersfonds van de Rabobank.

(Foto's: Bertus de Ruiter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten