** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

2 augustus 2015

Zuiderzeemuseum: boottocht terug in de tijdReis je rijk. Onder dat motto stap je in de veerpont naar het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen. Dit geweldige openluchtmuseum zet je ruim honderd jaar terug in de tijd. Je loopt door fraaie ouderwetse straten en bezoekt onder andere woonhuizen van toen, een kaasmakerij, een visrokerij en een kerk.


Telefoons van heden en verleden naast elkaar.Kunstenaar Hugo Kaagman nam een huisje onder handen met zijn Delftsblauwe kunst.

Kinderen kunnen zich in authentieke klederdracht hijsen, op school leren schrijven met een kroontjespen en zich vermaken met oud-Hollandse spelen zoals kegelen en sjoelen. Ook de 'touwknoper' trekt veel bekijks met zijn trucs. De attractie Waterwerken is een aanrader: de kids kunnen zelf op pad met een roeiboot en komen daar verschillende spetterende spelletjes tegen. En natuurlijk helpt de speurtocht mee, waarbij de kids stempels kunnen verdienen.

Het komt niet vaak voor dat we langer dan 2 uur rondlopen in een museum met onze jongens. Maar het Zuiderzeemuseum is een prachtige trip met veel verrassingen. Uiteindelijk waren we van openingstijd tot sluitingstijd (in totaal 7 uur!) aanwezig en we hebben ons kostelijk vermaakt. Ons zal vooral de herinnering bijblijven van Milo in Marker klederdracht, die probeert te rennen op zijn klompen. [-; www.zuiderzeemuseum.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten