** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

3 augustus 2015

Geofort: atomen, globes en doolhovenWie een avontuurlijk en leerzaam dagje wil beleven, kunnen wij aanraden om Geofort (in Herwijnen, de Betuwe) te bezoeken. Bij deze bijzondere attractie draait alles om kaartlezen, navigatie en geologie.

Je kunt in een simulator afdalen naar het middelpunt van de aarde, terwijl je uitleg krijgt over alle soorten steen die je op je tocht tegenkomt. Ook krijg je op ludieke wijze meer te weten over het grootst en kleinst mogelijke deeltje: van heelal tot atoom.

Op een speciale globe zie je de wereld veranderen van miljoenen jaren geleden tot nu. Twee doolhoven dagen je uit om zo snel mogelijk je weg te vinden en tegelijkertijd vragen te beantwoorden over elk van de vier elementen (aarde, water, vuur en lucht).

Je kunt jezelf naar een eiland slepen op een vlot, klimmen in de speeltuin en je orientatievermogen op de proef stellen in een vreemd verlichte, ondergrondse tunnel. Kortom, er is enorm veel te beleven op deze prachtlocatie. Goed om te weten: inmiddels doet Geofort ook mee aan de Museumkaart! www.geofort.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten