** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

28 juli 2015

Zon, zee en fake-quakes op Kreta



De afgelopen acht dagen woonden wij op Kreta, bovenop een berg, in een wit huisje met blauwe luiken, roze bloemenstruiken en een prachtig uitzicht op Agia Palagia (in de buurt van Heraklion). Idyllischer kan bijna niet. De jongens mochten heerlijk plonzen in het zwembad en de zee, terwijl wij de nodige factor 50 binnen handbereik hielden. De rust wist ons te vangen, want vele dagen sliepen we ongebruikelijk lang uit. En Vincent las zelfs twee boeken!



We bezochten het park Dynosauria, waar vele nagebouwde prehistorische giganten staan. De beesten bewegen een beetje en maken grommende geluiden, vergelijkbaar met het Dinobos in Dierenpark Amersfoort. Een leuk en leerzaam uitstapje voor de kids. Dat gold ook voor het Cretaquarium, waar enkele grote haaien rondzwemmen in het bassin.





Eerste hulp bij aardbevingen
De beste dagtrip was een bezoek aan het natuurhistorisch museum van Heraklion, gevestigd in een oude elektriciteitscentrale. Hier staat een fraaie expositie over wat er leeft, groeit en bloeit in Griekenland:gecombineerd met wetenschappelijke educatie: Naturalis meets Nemo. De opgezette dieren (waaronder een soort mammoet met slagtanden aan zijn kin) maken indruk, evenals de vele levende dieren die je kunt bezichtigen in terraria. Tijdens een informatiefilm over aardbevingen, kun je zelf voelen hoe hard een klaslokaal staat te schudden als het 'raak' is. De kinderen vonden het spannend en grappig om de fake-quakes mee te maken, maar wisten nadien wel precies te vertellen hoe ze het best konden schuilen: onder een tafel kruipen en een tafelpoot stevig vasthouden. --- Meer informatie: www.nhmc.uoc.gr









MAAR... eigenlijk was de grootste belevenis van deze zomervakantie natuurlijk de stoere zet van Reza om zijn lange haar te doneren aan Kika/Haarwensen. Lees de blog, bekijk de foto's en check het filmpje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten