** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

13 juli 2015

Corpus: lopen door een lichaamIn de wetenschappelijke attractie CORPUS in Oegstgeest/Leiden krijg je een rondleiding door het menselijk lichaam, die al je zintuigen prikkelt. Een deel van het gebouw heeft de vorm van een gigantisch mensfiguur, waarin je kan wandelen van orgaan naar orgaan.

Een vriendelijke stem (Edwin Rutte oftewel Ome Willem) praat je door het lichaam heen, terwijl spannende filmpjes laten zien hoe alles werkt. Helaas zijn niet alle teksten even toegankelijk gekozen: veel lijdende vormen en soms te ingewikkeld taalgebruik voor de jongere doelgroep. Ook de spelletjeskamers na de 'reis' zijn niet op het niveau van bijvoorbeeld Nemo of Museon.

Maar dat mag de pret niet drukken: CORPUS is een ongelooflijke ervaring om het hart, het oog, het oor, de huid en de ingewanden zo close-up mee te maken. Vooral de 4D-animaties van de zinderende zaadcellen op jacht naar het eitje en de manier waarop je de lucht in de longen voelt, zijn fascinerend.Een leerzaam uitstapje waar we het nog lang over zullen hebben. Gaat dat beleven!

www.corpusexperience.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten