** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

1 augustus 2012

Meisje, melkhond en mega-aap

Onze bonnefooi-reis door Frankrijk leidde ons al gauw naar een eerste camping, naast een Nederlandse boerderij bij het plaatje Gien. Daar ontmoette Milo zowaar zijn eerste vakantieliefde. Hij noemde dit mooie Brabantse meisje al gauw 'zijn zusje', omdat ze zo close waren. Vincent was binnen een dag de presentator van de lokale bommetjeswedstrijd, met bijhorend blauw glitterhoedje.


De parachutemannetjes die Viola voor Reza en Milo had gekocht in de speelgoed-ramsj, bleken een regelrechte hit. En het feest was compleet toen de blije boer een grote houten haspel nam, deze aan een roestige graafmachine vastbond en als een tierelier in de rondte ging draaien. Ja, ook onze zonen genoten van deze provisorische zweefmolen.


Er was een grote open dag van de landbouw in een klein stadje. We zagen een hooimachine in werking, we aaiden paarden, koeien en geiten, we proefden kaas, meloen en honing. Milo zag een zwartwit-gevlekte bulldog lopen. Hij legde meteen de link met de koeien die we net gezien hadden en concludeerde dat dit wel een 'melkhond' moest zijn.

Vulkania
Nabij Clermont-Ferrand ligt Vulkania, een themapark waar we ons vergaapten aan Imax-films over vulkanen, foto's van uitbarstingen, een vulkanische tuin , brokken lava, meteorieten, stoomblazers en een 20 meter hoge fontein.


Het hoogtepunt was een '5d'-film over draken, inclusief schokkende stoel en hitte-effecten. Als kijker word je overdonderd door de driekoppige hellehond Cerberus en zwem je mee op de rug van een gigantische waterdraak. In de finale blaast een boze draak met loeihete vlammen de 3d-bril van je neus. Knap gemaakt, prachtig vormgegeven en een puike timing van de schrikeffecten.


We beklommen Puy de Dome, de plaatselijke superberg van 1465 meter hoog. Het was een zware klim, maar de jongens lieten zich niet kisten. Ook genoten we van de franse keuken. Reza en Milo willen niet meer anders dan stokbrood, Vincent en Viola deden zich menigmaal tegoed aan de toverkunst die charcuterie heet, oftewel ham, chorizo en terrines (pate) van het varken.

Attractiepark La Pal
La Pal, bij Dompierre-sur-Besbre, was de volgende bestemming. Dit pretpark is een mengelmoes van Walibi, de Efteling, dierenpark en dolfinarium (en dat voor 22 euro per persoon). Reza en Vincent vonden Le Twist het onbetwiste summum: een adembenemende achtbaan, waarbij de karretjes seperaat rondjes draaien. Voor Viola was de snelle roetsjbaan Azteka het hoogtepunt, terwijl Milo niet uitgepraat raakte over 'King Kong': een mega-aap die een treintje heen en weer schudt.

1 opmerking:

  1. Kijk, vulkania. Daar neemt deze pappa Owen mee naar toe in de toekomst!

    BeantwoordenVerwijderen