** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

8 augustus 2012

'Ik BEN drugs'

Na een paar natte kampeernachten besloten we onze laatste vakantiedagen in een B&B door te brengen. In de buurt van de Franse hoofdstad konden we terecht in het fijne huis van een relaxt ouder echtpaar. Een 15-jarige poes op de bank, een schommel in de tuin en elke dag een heerlijk vers ontbijtje. De perfecte plek om bij te tanken voor Disneyland, onze finale bestemming voordat we terugkeren naar huis. Vanaf dit adres maakten we nog wel een laatste dagtrip naar Parijs.


'Ik gebruik geen drugs, ik BEN drugs', zo zei Salvador Dali ooit. Bij Montmartre liepen we tegen een Dali-museum aan dat we nog niet kenden. Er waren ruim 300 geestverruimende werken te zien, waaronder beeldhouwwerken, schilderijen, illustraties en meubels, maar ook absurde werken als een kreeft die op een bakelieten telefoon geplakt is. Natuurlijk ontbreken de Venus-ladenkasten, de olifanten met muggenpoten en de weke uurwerken niet. Fraaie collectie.


Aan de voet van de mooie basiliek Sacre Coeur wekte een levend standbeeld de aandacht van onze jongens. Deze groene man had een gigantisch oor op de plek waar normaal een hoofd zit. Dit reuzen-oor drukte hij tegen een flinke zeeschelp. Voordat we vertrokken, mochten Reza en Milo allebei het ruisen van de zee beluisteren in de schelp... Adieu, Paris!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten