** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

9 oktober 2011

Praatjuf sprakeloos

Vorige week zondag bezochten we een bijzonder goede, muzikale jeugdtheatershow 'Op een Midwinternacht' in de Domtoren. Een groepje elfachtige Droomstrooiers, die fijne dromen uitbliezen vanaf het torendak, werden gedwarsboomd door een gemene heks. Vooral deze feeks maakte met haar duivelse lachje veel indruk op onze jongens.

Afgelopen weekend was mannenweekend. Viola was een paar dagen op Schier en de heren hadden het rijk alleen. Dat betekende bier en pizza, stoeien en goede films kijken zoals 'A Nightmare Before Christmas'. We maakten er vrijdag meteen een vroege Halloween-avond van. Reza stapte bloeddorstig rond in zijn vampierpak, Milo huilde naar de maan als een weerwolf.

Zaterdagmorgen kwamen we bij de logopediste. Ze bleek een gestreept shirt aan te hebben. Milo rende op haar af en riep 'Streepjes staan jou goed'. De praatjuf was heel even sprakeloos.

Op het station van het Spoorwegmuseum liet Vincent zich diezelfde middag door een ambachtelijke barbier scheren, terwijl Reza en Milo de iPhone als speelgoed gebruikten. Via het spel 'Maan Roos Vis' leert Reza razendsnel lezen. Milo kwam af en toe Vincents handje vasthouden en checken of het allemaal goed ging. Reza maakte van het tafereel een mooie foto.

Die avond kwamen oom Sander en de neefjes buurten, evenals goede vriend Jasker. De neefjes bleven zelfs logeren, een traktatie voor onze jongens. Zondag zagen we nog een gratis percussievoorstelling in de bieb, waarbij twee vuilnismannen met alle kids op bakken en potten stonden te trommelen. Reza vond het teveel herrie, Milo genoot met volle teugen en klapte enthousiast mee. Op de regenachtige terugweg kon Vincent Milo nog net horen: hij zat voorop de fiets zachtjes te praten over de heks van de Domtoren...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten