** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

1 oktober 2011

Goed Volk vlamt met 1e cd

Een creatieve kraamvisite, zo noemde presentator Frank de cd-presentatie van Goed Volk. 'Na een lang proces van hard werken is er nu een fantastisch eindresultaat.' Het debuutalbum 'Niet op de lijntjes' verzamelt de 20 beste liedjes van het Utrechtse kleinkunstduo.

Bastiaan Klees en Vincent Mirck hadden vrienden, familie, fans, collega's en kennissen opgetrommeld voor de doop van hun eerste cd. De dresscode was 'streepjes' en daar had vrijwel iedereen zich aan gehouden. Speciaal voor de gelegenheid speelde Goed Volk vol overgave de klassieker 'Streepjes (staan jou goed)'. Ook deelden Bastiaan en Vincent spekkoek (streepjescake) uit aan de strak gestreepte fans.

Enkele nieuwe liedjes passeerden de revue, waaronder de YouTube-hit 1 op 1. Deze piano-ballade over sociale media en de virtuele overdaad kon rekenen op een oorverdovende ovatie. Ook de song Loterij werd enthousiast ontvangen. Verder speelden de heren enkele oude stampers, zoals Brigitte, en een paar minder bekende tracks: Wentelwiek, een ode aan de ventilator, en Achtste Wereldwonder, een up-tempo song over dwangneuroses.

Na het optreden was het nog lang gezellig in Grand Café Maria. De langverwachte debuutplaat vond gretig aftrek en de mannen van Goed Volk schreven menig stift leeg tijdens de spontane signeersessie. 'Ik geniet van de na-show en ik hou van iedereen', zette Vincent op Facebook. 'Moe maar voldaan, het was een topdag', aldus Bastiaan.

Vanaf 1 oktober is de cd 'Niet op de lijntjes' te koop. Bezoekers van optredens betalen een tientje, via de website www.goed-volk.nl kost hij 13 euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten