** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

26 september 2010

Zwiepen met een hark

Reza, Milo en Vincent bezochten de kleuter-voorstelling Gras in theater Kikker. Hieronder een kort verslag.

Twee inspecteurs in grasgroene pakken stappen het podium op en gaan aan het werk. Het gras wordt gemeten, gemaaid, besprongen en bezongen. Al gauw wordt duidelijk dat de twee hoofdrolspelers twee totaal verschillende types zijn. De ene dame is een pietje precies, de andere houdt ervan om af te wijken.

Vooral wanneer het tweetal de harken pakt, komt het jonge publiek (4+) los. De inspecteurs vaandelzwaaien met de gereedschappen, spelen ermee alsof het een springtouwspel betreft, ze wagen zich zelfs aan een harkgevecht, voorzien van stoere kreten.

De dromer van het stel vindt steeds weer een creatieve manier om de ander plaagstootjes uit te delen. Zo is te zien in een scene waarin de dames allebei de krant lezen. Velen in de zaal herkent de gedachte-sprongen van de deugniet en moet giechelen.

De voorstelling heeft een fijne cadans. Stil spel en staccato dialogen worden afgewisseld met onschuldige liedjes en grappige wendingen. De subtiele woordgrappen in de liedjes ('een koe neemt mij te grazen') en de visuele humor maken deze show ook goed geschikt voor ouders, broertjes en zusjes. Iedereen die dit avontuur met mol-garantie zelf wil beleven: zie de website van Theater Vuurtoren.

www.theatervuurtoren.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten