** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

10 oktober 2010

In de aap gelogeerd

Monkie is een knuffelaap, die elk weekend mag logeren bij een ander kindje uit de klas. Dit zonnige herfstweekend was Reza apetrots, want Monkie kwam drie nachtjes bij hem slapen! Dat moest natuurlijk een weekeinde vol avontuur worden, met de aap op de eerste rij. Monkie was er helemaal klaar voor: hij had zijn koffer met voorleesboekje, knuffel en tandenborstel meekregen van school.

Op zaterdag bezochten we het Openluchtmuseum in Arnhem, met mooie molens, huizen van vroeger, ouderwetse trams en lekkere wandelpaden. Reza en Milo speelden met de waterpomp en ze kregen een rondleiding langs wat boerderijdieren. De boerin moest Milo af en toe tegenhouden, omdat hij iets te enthousiast op de kippen dook. Later die dag maakte Milo helaas ook nog kennis met het kwaad dat brandnetels kunnen doen...

Omdat opa en oma in de buurt van Arnhem wonen, besloten we daar ook even langs te gaan. Oma had vooraf instructies gekregen, dus er prijkte een fraai 'welkom Monkie'-bord op het raam. De aap maakte kennis met de speeltjes en mocht de vissen voeren.

Zondag stond de dierentuin op het programma, waar onze logee zijn soortgenoten kon ontmoeten. Aapjes kijken deed Reza dus met Monkie op zijn schouders. Hij voerde hele gesprekken met het knuffeldier, waarbij hij een krakerig hoog stemmetje opzette wanneer Monkie het woord nam. Alles bij elkaar een leuke logeerpartij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten