** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

22 september 2010

Goed Volk viert jubileum

In park Lepelenburg bouwde het Utrechtse muziekduo Goed Volk onlangs een feestje. Met trouwe fans en nieuwe liefhebbers stonden Bastiaan Klees en Vincent Mirck stil bij het 5-jarig bestaan van deze gouden combinatie.

Dit tweetal trof elkaar voor het eerst tijdens een cursus improvisatietheater. Na afloop belandden zij allebei in concurrerende teams, maar ze bleven contact houden. Toen het gesprek op een dag op muziek uitkwam, bleek dat Vincent nog een lading Nederlandstalige teksten had liggen. Bas was juist op zoek naar een muzikale kompaan, die hij kon voorzien van pianoritmes.

Al gauw was het duo een feit. Binnen no-time namen zij een demo op, die goed in de smaak viel. Twee huiskamerconcerten later waren ze klaar voor het grotere publiek. Ze speelden op verschillende culturele zondagen, Gluren bij de buren, Schimmelpleinfestival, Stukafest, de Groendag, in Cultuurcentrum Parnassos, Averechts, het Intercultureel Theehuis etc.

Het vijfjarig bestaan werd gevierd met een feestelijke show in een zonnig Lepelenburg in Utrecht. In feite was het een grote come-back. De heren waren immers even uit de schijnwerpers getreden. 'Tijdelijk gesloten wegens geluk', zo noemden zij het zelf. Bastiaan werd onlangs vader van een prachtige dochter, Vincent trouwde en maakte kort daarna een lange reis.

Maar nu zijn de mannen terug met een missie. Eind 2010/begin 2011 hopen zij de studio in te duiken voor hun eerste cd. Hou hun site in de smiezen om op de hoogte te blijven. En laat je veroveren door hun 'levensgrote liedjes over doodgewone dingen'. Een goeie doei!

www.goed-volk.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten