** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

1 november 2008

Vechten om drumsticks

Grote golven vechten met de rotsen in het natuurgebied Tsitsikamma. We keken met open mond naar de enorme knallen en gigantische spetters. Een mooi spektakel, waar we geen genoeg van konden krijgen.

Onze volgende slaapplek, Teniqua Treetops, was een heuse boomhut. Het huisje bestaat uit een tent op een vlonder, met daaromheen een hardhouten hut, voorzien van keuken, primitieve douche en toilet (bladeren over je behoefte strooien zeg maar). Je waant je weg van alle drukte. het enige uitzicht is: boomtoppen. Vlees op de 'braai' gelegd, lekker gegeten, mannetjes in bed, Amarula gedronken, nog een vuistdikke huis-spin getroffen op weg naar bed... en daarna... rustig gaan slapen [-;

Een toffe, hobbelige en koude game drive gedaan door Botlierskop. Een sjieke lodge voor dure gasten, die zeker willen zijn dat ze beesten zien. Wij vonden vooral de neushoorns indrukwekkend. De moeder-rhino had echt een joekel van een hoorn.

Terug in Mosselbaai beleefden we onze tweede boottrip van de vakantie. Vlak voor vertrek trakteerde een dozijn dolfijn ons op een mooi schouwspel. Dit keer zagen we springende walvissen van iets dichterbij. Geweldig! We zagen een moeder met kalf wel vijftien keer 'breachen'. De gids/kapitein wist te melden dat een 'walviskalfje' per dag zo'n 600 liter moedermelk consumeert. Hulde aan moeder Walvis!

In Mosselbaai maakten we overigens nog een ander ongelooflijk tafereel mee. Maar dit keer niet in een wildpark of een oceaan, maar in de Pick N Pay (de lokale supermarkt). De kippenboutjes waren in de aanbieding. De winkelbediende die de pallet met dozen voorverpakte kippendeeltjes kwam aanrijden, werd bijkans vertrappeld door een wilde kudde van zo'n dertig Afrikaanse dames. Er werd weliswaar gelachen, maar het was bittere ernst. Een heuse knokpartij om de laatste paar drumsticks. Wij stonden verbijsterd te kijken naar dit bijzondere schouwspel.

In de stad Paarl (midden in de beroemde wijnroute van Zuid Afrika) bezochten we een croc farm waar 2000 krokodilen leven... tot ze geslacht worden en in handtassen worden omgetoverd. Nog nooit zoveel enge reptielen op een hoop gezien. we mochten bovendien eventjes voelen aan de buik (zacht) en rug (hard) van een baby croc. Dit schepsel maakt een onaards piepgeluid en kan je met een beet zo'n vijftien vieze ziektes cadeau doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten