** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

7 november 2008

Pinguins en pepernoten

In Cape Town bleek het een regelrechte hel om een B&B te vinden. De ene plek was volgeboekt, de andere bleek te klein, veel was ons te duur. In bijna al onze andere stadjes kostte zo'n zoektocht ons hooguit een kwartier. In Kaapstad hebben we na een halve dag zoeken de handdoek in de ring gegooid... en genoegen genomen met een stoffige kamer met doorligbedden en een toilet/douche die we moesten delen met alle andere gasten.

Reza hadden we beloofd om een TWEEDE bezoek te brengen aan het 2 Oceans Aquarium. Zo gezegd, zo gedaan. Het was een fijn weerzien met de giga-rog en de grote haaien. Er zwom nu zelfs een haaienbaby.

Een mooie wandeling maakten we langs de lokale pinguin-kolonie op Boulders Beach (Simon's Town). Reza ging skinny dippen, terwijl Milo zich tegoed deed aan de zandmassa. De ochtend daarna werden we op z'n elvendertigst wakker en beleefden we de laatste dag van onze vakantie lekker in slow motion. Ons prachtige uitzicht op de baai vanuit ons B&B bood ons ditmaal geen dolfijnen of walvissen, maar wel drie duikboten. Ook leuk...

Na een lange reis (die zeer goed verliep) aangekomen in Utrecht. Reza is dolgelukkig dat hij zijn eigen speelgoed weer kan gaan herontdekken. Wij zijn dolgelukkig dat Milo weer in onze eigen, veilige kinderstoel kan zitten (en ja, soms in de box). Milo lacht zijn tanden bloot, Reza zingt Wim T Schippers' hitje 'We zijn weer thuis, doediediedoe, we zijn weer thuis'... En wij eten witte chocolade pepernoten, terwijl we voor het eerst in een maand weer een journaal kijken. Het gewone leven is weer begonnen.

Groeten, Vincent + Viola + de mannen

Top tien leuke Zuid-Afrikaanse plaatsnamen

1 - Suurbraak
2 - Fraai Uitsig
3 - Kommetjie
4 - Klapmuts
5 - Dagbreek
6 - Helshoogte
7 - Moordkuil Dam
8 - Buffeljagsdam
9 - Paradijskloof
10 - Askop

Eervolle vermelding: Stilbaai

Geen opmerkingen:

Een reactie posten