** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

19 oktober 2008

Laat dat takje los!

Onderweg naar Mosselbaai stopten we bij Jukani Wildlife Sanctuary. En jawel, daar zaten leeuwen (weliswaar in hokken, maar toch). Eindelijk hadden we de beloofde leeuwen te pakken! Reza vond het tof, maar het viel hem tegen dat de beesten niet erg actief waren en geen enkele keer brulden of hun tanden lieten zien.

Er kroop een aaibare reuzenschildpad en in het slangenhuis lagen flink wat linke buikschuivers. O ja, ze hadden er ook een Bengaalse tijger. Hadden we voor de vakantie helemaal uitgelegd dat we in Afrika geen tijgers zouden gaan zien, omdat die daar niet leven... Krijgen we dit! Reza wist ons betweterig te melden dat er dus toch tijgers leefden in Afrika en dat wij het fout hadden. Hilarisch.

In het Elephant Sanctuary, nabij Plettenberg Bay, deden we een tour van een uur, waarbij we slurf-in-hand met een olifant hebben gelopen, de beesten mochten aaien, voeren, enz. Onwijs 'nep' natuurlijk, maar toch ook fantastisch. Zeker voor de kids.

Vervolgens zijn we naar Monkey Land geweest. Daar zouden we een tour maken langs allerlei apen in het bos. Maar de gids was echt een nachtmerrie. Wat een kerel! Continu wees hij zijn gasten terecht: niet van het pad, niet hurken, blijf staan, ga maar dichterbij voor een foto, jaag ze niet weg, in het midden van het pad lopen.

Toen hij Reza een mini-takje uit de hand griste, zei hij dat het 'beschermd woud' was en dat we geen dingen mochten oppakken. Toen brak onze klomp. Inmiddels waren we zelf allesbehalve relaxt meer door de acties van deze neuroot. En ook Milo liet zich uitgebreid horen... Niet echt bevorderlijk voor het zien van apen. Dus: na 20 minuten hebben we gezegd: 'Opzouten vent, met je schijt-apen. Wij vertrekken.'

In Addo National Park liepen we al gauw twee flinke kuddes olifanten tegen het zware lijf. Deze dertig grijze reuzen maakten veel indruk op de mannetjes. Verder kudu's, red hartebeests, schildpadden, wrattenzwijnen, struisvogels en mongoose gespot. We kwamen ook nog midden in een kleine kudde buffels terecht. Eentje van hen maakte een wilde schijnbeweging richting onze auto. Eventjes kregen we visioenen van een buffelhoorn die zich door de auto boorde, maar het viel allemaal mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten