** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

1 juni 2009

Kroeg op z'n kop na knieval

Flashback naar 2008...

Een oorverdovend gejuich viel Vincent ten deel toen hij op het podium van Café Hofman zijn geliefde Viola plotseling ten huwelijk vroeg. Het aanzoek vond plaats vlak na een theatersportwedstrijd waarin Vincent en Viola allebei een hoofdrol speelden.

Vincent en Viola hadden elkaar de hele wedstrijd – zoals dat gaat bij theatersport (improvisatietoneel) – uitgedaagd om fraaie scenes neer te zetten. Hun theatersportgroepen Parnassos en Kattekwoad hadden zojuist een lekkere show gegeven.

De presentator was reeds aan het afkondigen, toen Vincent inbrak. 'Ik heb nog 1 kleine uitdaging', zei hij. Vervolgens ging hij op 1 knie en de zaal nam een teug adem. Toen de grote vraag en het gewilde antwoord hadden geklonken, klonk er een bulderend gejoel van de circa 200 toeschouwers.

Na felicitaties van de andere acteurs op het podium en vrienden (en wildvreemden) uit het publiek, werd er geproost met champagne. Vlak na het verrassende aanzoek stapte de eigenaar van Hofman binnen. 'En, heb ik wat gemist?'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten