** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

14 september 2014

Kijk je ogen uit in MOTI



Dit weekend bezochten we voor het eerst MOTI (Museum of the Image). Dit museum in Breda richt zich volledig op beeldcultuur: foto's, film, design, mode, illustraties, games etc. Het zal zeker niet de laatste keer zijn dat we erheen gaan, want het is een mooi ingericht gebouw waar een fraaie collectie aanwezig is. Ook zijn veel kansen aangegrepen om de kunst en de sfeer eromheen aantrekkelijk te maken voor de jeugd.



De huidige tentoonstelling, 'Waanzien' zoomt in op de overkill aan beelden die wij dagelijks te verstouwen krijgen. Snapshots, gruwelbeelden, sexy selfies, misleidende reclame, schoonheidsidealen, de waan van sociale media en (altijd een favoriet:) gezichtsbedrog.



Op een speelse manier komen al deze zaken aan bod. De kinderen bliepten met een prijsscanner door een fictieve supermarkt, ze maakten foto's van zichzelf, de mochten snuffelen aan social media via 'Woefer', een broertje van Twitter waarop kids een honden-avatar kiezen en berichten schrijven die deze viervoeters geblaft zouden kunnen hebben.



In de kelder van het museum was een reeks maffe Youtube-filmpjes te zien, bij elkaar vergaard door Upload Cinema. Een man die in ijskoud water denkt te springen maar keihard wordt verrast, een Senegalees die talloze trucs met zijn fiets kan, een groep jongens die met een springstok door de grote stad vliegt en een gast die tijdens het jongleren een Rubik's kubus oplost. Alles kwam langs...


Beeld-raadsel: staat hier 'love' of 'hate'?

MOTI is een kleurrijk, leuk en leerzaam museum. Je komt ogen tekort en je wordt bewuster van de manier waarop jij omgaat met beeld in je dagelijks leven. Een aanrader voor iedereen (jong en oud) die zich graag laten prikkelen door beeld. http://www.motimuseum.nl/

1 opmerking:

  1. Ziet er uit als een geslaagde middag! Bij mijn laatste stedentrip heb ik ook bezoekje gebracht aan het MOTI, was inderdaad zeer interessant en leerzaam! Was met een vriendin dus een kop koffie, shoppen en lekker dineren en als klapper een hotelovernachting kon natuurlijk niet ontbreken. Maar voor het moti komen we zeker terug!

    BeantwoordenVerwijderen