** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

7 juli 2013

Tankman, kijkdoos, zomerweerHoog Catharijne: volgens velen de lelijkste puist van Utrecht, volgens anderen het bruisende, overdekte winkelhart van Nederland. Wij komen er zelf niet graag, maar voor de expositie 'Call of the Mall' maakten we een uitzondering. HC staat dezer dagen vol met grote kunstwerken, fraaie beelden, lekkere muziek en allerlei activiteiten.

We liepen bijvoorbeeld het beeld 'Tankman' tegen het lijf. De kunstenaar Fernando maakte een levensgrote replica van de Chinese jongen die 24 jaar geleden een tank staande hield op het Plein van de Hemelse Vrede, enkel gewapend met twee boodschappentassen. Fernando's fascinatie ging zo ver, dat hij zelfs een 9 meter hoog standbeeld van deze 'Tankman' gemaakt heeft. Die gigant is momenteel te bezichtigen in het Rabobankgebouw aan de Croeselaan.

Naast het bekijken van de kleurrijke kunst, konden onze jongens ook zelf hun creatieve kant laten zien. Op het Jaarbeursplein knutselden ze twee puike kijkdozen in elkaar, onder begeleiding van enthousiaste medewerkers van 'Call of the Mall'.

De rest van het weekend bivakkeerden we bij opa en oma aan het water. Het is jammer dat we er zo extreem lang op moesten wachten en dat de herfst tot en met Oerol leek te duren, maar nu het zomerweer dan eindelijk de kop opsteekt, zullen we er dubbel en dwars ervan genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten