** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

2 september 2012

Van boomstam tot buste


In Noordwijk namen we dit weekend een kijkje in de keuken van de kunstenaar. Tijdens het fraaie festival Kunst in Duin zagen we van dichtbij houtsculpturen, schilderijen, metaalkunst, meubels, poezie en 'landscape art' ontstaan. www.kunstinduin.nl


Zo konden we een praatje maken met een kunstenaar, terwijl hij met een kettingzaag een boomstam bewerkte tot een vrouwenbuste. Een andere artiest laste metalen mannetjes aan machines vast. Een indrukwekkend damesfiguur, geheel gemaakt van lange takken, trok ook veel aandacht. De verwondering waarmee onze zoontjes de werken bekeken, was mooi om te zien. Hun frisse blikken leverden leuke gesprekken op met makers.


Reza en Vincent schilderden mee aan een muur vol fantasiedieren. Een droeve clown droeg ons in het voorbijgaan een klein gedicht voor. En aan het eind van de middag mochten de jongens een 'tattoo' op hun arm laten schilderen. Reza koos voor een 'Ninja-symbool', terwijl Milo trots met het hoofd van Jack Skellington (uit de film 'Nightmare before Christmas') op zijn arm rondliep. Affijn, kunst daar moet je vooral naar kijken. Dus daarom deze reeks foto's van een geweldige dag aan creativiteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten