** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

4 mei 2012

Reuzenfluit en waterkolk

Hoofd leeg, telefoon uit, tent mee. We trotseerden alle voorspellingen van rotweer en trokken deze week naar een Belgische camping. De koepeltent stond binnen no-time en de jongens hadden al gauw speeltuin, zwembad en trapveldje gevonden.

We bezochten het Klankenbos in Neerpelt. In dit rustige bos kun je fijn wandelen langs een paar kunstwerken waarbij geluid centraal staat. Zo is er een stapel pallets die beginnen te trillen wanneer je langs loopt. Vooral de reuzenfluit (formaat rioolbuis) bleek een succes: Reza en Milo renden door de pijp en schaterden het uit.

Ogen schoten tekort in 'Bokrijk' nabij Hasselt, de grootste gratis speeltuin van onze zuiderburen. Milo verraste ons door NIET van hoge glijbaan te durven. Het was de eerste keer dat we hem betrapten op iets van angst. Bang voor water zijn beide mannen nog steeds allerminst, want zelfs in de Molse meren sloegen ze vrolijk aan het plonzen.

In Tongeren bekeken we het Gallo-Romeins Museum, dat in 2011 nog de prijs voor 'beste museum van Europa' in de wacht sleepte. In drie zalen zie je het verhaal van de mens: van Neanderthaler tot Romein. De komische, educatieve animatiefilms voor kids en de levensechte wassen beelden trokken de meeste aandacht.

In Herentals ligt - pal naast een waterzuiveringsbedrijf (geen toeval) - het interactieve watermuseum HidroDoe. Deze prima kruising tussen het Amsterdamse Nemo en het Arnhemse Watermuseum is een heus feest vol leerzame experimenten, spelletjes en films. We hebben er vrijwel een hele dag rondgestapt zonder ons te vervelen. Milo sprintte continu heen en weer langs de waterbaan met houten bootjes, Reza was dol op de knop waarmee je een waterkolk teweegbracht.
Na deze dag spetterpret maakten we de vakantie af met een eigengekookte campingtortellini. Lekker terug naar huis met lege hoofden, stand-by telefoons en droge(!) tent.

www.hidrodoe.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten