** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

19 mei 2012

Hoogte 80: old school Parade

We lazen op Facebook over theaterfestival 'Hoogte 80' en dachten dezelfde dag: kom, daar gaan we heen. Midden in een Arnhems stadspark staan van Hemelvaart tot en met zondag tientallen optredens gepland in tenten, overdekte podia en de buitenlucht. De entree is gratis, de shows zijn mild geprijsd (wij betaalden maximaal 4 euro voor de voorstellingen die wij gingen bekijken).

Het deed ons sterk denken aan de begintijd van de Parade. Toen dat reizende festival voor het eerst langs de grote steden trok, was het nog niet zo commercieel, duur en groots zoals het anno 2012 is. Hoogte 80 - met als ondertitel 'een Bult theater' - heeft dat kneuterige, gezellige en relaxte sfeertje van toen. Bovendien hebben ze een beduidend groter kinderprogramma dan de Parade.

Onze jongens beleefden verteltheater met een accordeon, Viola luisterde hoe Kingtonic zijn liedjes bracht en we belandden ook bij een muzikale theatershow over gravin Reutelteut. Verder was het heerlijk rondwandelen in de zon. We troffen muzikanten en theatermakers die op originele wijze hun waar aanprezen, shows die midden in een grasveld opeens begonnen, een fijne speeltuin en een soort mega-dromenvanger. Hoogte 80 was precies de verrassing waar we op hoopten.

www.h80.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten