** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

3 maart 2012

Waterbril, scheten en Toppop yeah!

In het museum Beeld en Geluid (op het Hilversumse Mediapark) is volkskomiek André van Duin de komende tijd eregast. Voor zijn 65ste verjaardag ontving hij niet alleen een prijs voor zijn gehele oeuvre, maar ook een kolderieke overzichtstentoonstelling van al zijn typetjes, carnavalskrakers, televisie-series, revues en radioshows.


Vincent is van kinds af aan groot fan. En dus besloot hij Reza en Milo zaterdag mee te nemen naar deze expositie 'Horen, zien, lachen'. Bij binnenkomst werden we geconfronteerd met het onvermijdelijke paard in de gang. Verderop zagen we een carrousel met alle oenige pakken die Van Duin droeg tijdens zijn bizarre loopbaan.

Maar de klapper was toch wel een kamer met daarin tien toiletpotten (showmodellen, buiten werking). Bij het doortrekken ervan, hoorde je in plaats van een 'woesj' een enorm hard scheetgeluid. De ene variant nog snerpender en smeriger dan de andere. U begrijpt: onze jongens waren hier na tientallen minuten topvermaak nog niet weg te krijgen...

Het filmpje waarin de grappenmaker 'Als je huilt' playbackt en drie rijen uit het publiek kletsnat sproeit met water dat uit zijn bril stroomt, blijkt trouwens ook bij onze jongste generatie een regelrechte hit. 'Boehoehoehoehoehoehoehoehoehoehoehoe...'

De rest van het museum blijft erg leuk. Lichtman of popster spelen in de Toppop-studio, stemmetjes inspreken voor reclames of Animal Crackers, liedjes luisteren uit de ouwe doos... Milo smulde van de decennia oude serie J.J. De Bom en hij kon zich ook lang vermaken met de poppen van Loeki de Leeuw.

Theater in de kroeg
Diezelfde middag trad King Tonic, een bevriende Utrechtse band, op tijdens het Cafétheaterfestival in Utrecht. Ook daar namen we een kijkje. Reza had vooral oog voor het buitenaardse wezen op het podium en de kirrende zangeressen die dwars door de kroeg dansten. Milo vond de muziek leuk, maar zat gefascineerd de andere kant op te kijken, want de kok had het vuur aangedaan in de steenoven. En vlammen verslaan natuurlijk alles!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten