** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

25 maart 2012

Japans beuken op de beat

Meppen in het gezicht, stoere sprongen en wilde worstelingen. In hartje Utrecht vond zondag een explosie van energie plaats. 'Contact Gonzo', een vijftal freestyle stuntmannen uit Japan, stal de show tijdens theaterfestival Tweetakt. Op de maat van opzwepende beatboxgeluiden, beukten de mannen op elkaar in, buitelden ze over elkaar heen en maakten ze tegelijkertijd ook nog snapshots met wegwerpcamera's.


De groep heeft zijn eigen vechtsport/dansstijl bedacht: deze 'contact-improvisatie' laat zich het best beschrijven als een gewelddadig ratjetoe van sierlijke vechtkunst, lomp worstelen en stevig straatvechten. Reza, Milo en Vincent zaten op de eerste rij op de Neude om de stunts te aanschouwen. Petten en plastic flesjes vlogen door de lucht. Vier van de waaghalzen klommen boven op elkaar, waarna de vijfde het hele bergje mannen met een dropkick omver maaide. Het ruwe duw- en trekwerk werd afgewisseld met sierlijke schopbewegingen en dreigende loopjes. Onze jongens lachten zich een kriek: zulk soort theater hadden ze nog nooit gezien.


Naast deze sensatie waren er vele andere acts te zien. Tweetakt viel namelijk samen met de culture zondag 'Kijken, kijken kopen'. We vingen een glimp op van de zanger Mondo Leone, die een volgepakte broodjeszaak naar zijn hand wist te zetten. Verder gingen we twee keer langs bij Art-Jan de Vries, die op straat liedjes van Annie MG Schmidt zong. (Milo dacht overigens dat we hier te maken hadden met 'Mr. Freeze', een beroemde boef uit de Batman-strips...) Ook bekeken we een fascinerende dansvoorstelling, waarin breakdancers zeer creatief door een web van touwen heen dansten. Geweldig weer, geweldige shows, geweldige zondag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten