** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

1 augustus 2011

Non-stop waterfeest

Al enkele weken voordat we vertrokken, had Reza (6 jaar) onze reisbestemming omgedoopt in Kung Fu. We legden hem uit dat we niet naar China, maar naar een eilandje in Griekenland toegingen. Toch kon hij de naam Corfu niet helemaal onthouden en op de dag dat we aankwamen dacht hij zelfs even dat we weer bij Oerol waren op Terschelling. 'Het is leuk hier op Orgel!'

Maar Corfu dus: veel zon, veel strandjes, veel knoflook en… veel Nederlanders. Voor de jongens was dat laatste heerlijk, want na tien minuten in het zwembadje bij het appartement was er al een 'beste vriend' gemaakt. Dit keer als eerste door Milo, een unicum! De jongen in kwestie was weliswaar van Reza's leeftijd, maar hij had nog geen zwemdiploma en dus sprong hij gezellig rond in het pierenbadje. De zwembandjes-connectie was gauw gelegd. Milo en hij hadden hele gesprekken samen en speelden er op los. Pas later haakte het sociale dier Reza ook aan.

Uiteindelijk was het een waterfeest met de drie kleintjes. Vincent smeet de jongens van links naar rechts door het zwembad, liet zich in het water duwen. Viola zwom baantjes met Milo op haar rug en liet zich natspatten door de schaterende jochies. Toen de papa en mama van het nieuwe vriendje waterballonnen en een luchtbed tevoorschijn toverden, kon deze hele vakantie al niet meer stuk. We belandden de tweede dag zelfs gezamenlijk aan een leuk strandje, waar de waterpret gewoon doorging. Dit keer met een rubberboot.
Aan ons de eer om binnenkort te vertellen dat het jongetje
slechts 1 week blijft, en wij 2 weken…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten