** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

2 augustus 2011

De perfecte kont

De derde dag op Corfu besloten we de toerist uit te hangen door op een eilandtour te gaan met een Griekse gids die geweldig goed Nederlands sprak. Zij leidde ons langs het vakantiepaleis van de Oostenrijkse keizerin Sissi, de mooiste uitkijkpunten, een schoon strand, een fraai klooster en – om te breken met de reeks leuke haltes - een nogal toeristisch, nietszeggend vissersdorpje.


De gids wilde overduidelijk haar taalkennis met de bus vol Hollanders delen. Maar haar spraakwaterval was op geen moment storend, mede vanwege haar schattige accent en sterk informatieve verhaal. James Bond, de heilige maagd Maria, de directeur van Fiat, allerlei adel en vele lokale helden wist ze in haar historie te verwerken.

Rondom Sissi's optrekje staan lange rijen Grieksesculpturen. Vooral de twee beeldhouwwerken van Achilles zijn imposant. De Odyssee-superster staat fier en metershoog overeind aan de ene kant van de beeldentuin, uitkijkend over de zee en de rotsen. Een paar meter verderop ligt de held kreupel en theatraal dood te gaan.

De beeldhouwer van dit prachtige sterfbeeld was duidelijk een man van detail. Of een billenman. Dat bewijst het stuitende perfectionisme waarmee het achterwerk van Achilles uit het marmer is gehakt. The perfect ass. We zijn benieuwd hoeveel naaktmodellen voor die beeltenis mochten poseren voordat de kunstenaar tevreden was.


Op het terrasje bij de lunchplek dronken we nog een kumquat. Deze neon-oranje citruslikeur met 25 procent alcohol is Corfu's favoriete vlucht richting een delirium. Vincent vond het wel tijd voor een borrel, het was immers al 'kumquat voor drie'.

Reza en Milo doorstonden deze dag met verve, ook al was het veel bus en cultuur wat de klok sloeg. Eerlijk is eerlijk: de dag daarna was het hun feestje. We boekten een retourtje naar een van de grootste waterparken van Europa: Aqualand. En dat betekende meer dan 100 vierkante kilometer nattigheid, talloze speeltoestellen, een giga-golfslagbad en maar liefst 38 glijbanen. Plons!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten