** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

22 juli 2017

Valse start...

Soms denk je een ervaren reiziger te zijn. Soms denk je alles onder controle te hebben. Soms denk je dat de hele weg naar de gate nog nooit zo vlekkeloos verlopen is als vandaag: dik op tijd, korte rij bij de incheckbalie, vriendelijk personeel, onze kinderen die goed meedoen. Zo'n gevoel hadden wij op onze eerste vakantiedag.

En toen: pats. Terwijl de helft van ons gezin al onbezorgd richting de slurf van het vliegtuig wandelde, werd de andere helft tegengehouden bij de gate. We hadden niet de juiste geboorteaktes van onze kinderen meegenomen. Zonder die documenten word je geweigerd en teruggestuurd op vluchthavens in Zuid-Afrika. En dus mochten we niet aan boord voor onze vlucht vanaf Schiphol. Het vliegtuig vertrok zonder ons.

Het grondpersoneel ter plekke leefde met ons mee, maar vond het tegelijkertijd vreemd dat bij de check-in van de bagage niemand ons had gewezen op deze keiharde regel. Natuurlijk voelden we ons schuldig over het feit dat we allebei in de voorbereidingen dit punt over het hoofd hadden gezien. Maar inderdaad, het personeel dat je incheckt, zou best zo assertief mogen zijn.

Toen we daar wat langer over nadachten, vonden we het vooral absurd dat de reisorganisatie waarmee we boekten, ons nergens in de 'customer journey' (het klikpad dat de klant doorloopt van interesse naar aankoop) op de hoogte heeft gesteld. Ze vertellen je wel exact hoeveel bagage je maximaal mee mag nemen, maar tips over exotische reisdocumenten ho maar.

Toen we de eerste woede en frustratie eruit hadden gegromd, begon de heropbouw van onze vakantie. Viola hing ruim een uur aan de telefoon met de vliegmaatschappij om alsnog een vlucht te boeken, wat wonderwel lukte, weliswaar met een vertrekdatum van enkele dagen later dan gehoopt. Vervolgens zocht Vincent mailcontact met de paspoortbalie op Schiphol om alsnog met spoed (en in het weekend nota bene) de juiste paperassen te regelen.Op zaterdagmiddag stonden we op Schiphol bij de balie en op maandag snellen we om 8 uur 's ochtends ook nog naar het gemeentekantoor in Utrecht, om 100% zeker te zijn dat alles in orde komt. Tegelijkertijd voeren we een race om de geplande safari nabij Johannesburg te verplaatsen. Wordt vervolgd...

Dank aan alle mensen achter balies die ons geholpen hebben. Die een luisterend oor boden en uiteindelijk een oplossing mogelijk maakten. Onze vakantie had een nare valse start, maar we laten ons niet uit het veld slaan.

1 opmerking:

  1. Gewoon lekker genieten ! Extra genieten zelfs. En het zijn echt jullie kinderen. Da's het mooiste. Groetjes van Joost

    BeantwoordenVerwijderen