** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

7 februari 2016

Op avontuur in de Wonderkamers



Het Gemeentemuseum in Den Haag is veruit het meest kindvriendelijke kunstmuseum van Nederland. In de kelder is een verrassende speurtocht te beleven, waarbij de kids met een tablet op pad gaan door elf 'Wonderkamers'. Deze ruimtes zitten vol met interactieve en educatieve spellen.



Zo leer je de verschillen tussen interieuren uit twee tijdperken en kun je zelf een bouwstijl kiezen voor een museumpaviljoen. In een hippe outfit sta je te stralen op de catwalk. In filmpjes zie je hoe kunstwerken van klei ontstaan. Piet Mondriaan vertelt uitgebreid over zijn inspiraties, waarna je zijn schilderijen op chronologische volgorde moet zetten. Tot slot kun je zelfs een dansje met hem wagen op swingmuziek, terwijl zijn kleurrijke meesterwerk 'Victory Boogie Woogie' op een groot scherm ontstaat.





Alle opdrachten leveren punten op, waarmee je uiteindelijk je eigen mini-museum kunt samenstellen. Ook de musea van anderen kun je bewonderen in een grote hal vol miniatuurtjes. Wij vinden dit echt een fantastische manier om kinderen kennis te laten maken met de kunstwereld. Of ze blijven watertrappelen of direct het diepe induiken, dat kunnen ze lekker zelf uitmaken. Zo laagdrempelig hadden wij kunst nog nooit gezien. www.gemeentemuseum.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten