** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

4 augustus 2014

Van Art Deco-decor tot bliksemshow

Miami in 1 middag? Dat kan natuurlijk niet. Daarom besloten wij de korte tijd die wij namen om deze wereldstad te bekijken, alleen te besteden in de wijk South Beach. Daar kun je mensen kijken tot je erbij neervalt: alle rassen, alle soorten, alle rangen, alle standen, alle vormen, alle maten mensen lopen hier rond. Van trendy tot trash, van flipflops tot pumps, van big spenders tot koopjesjagers.



Zalige zalm
We zetten onze huurauto neer in de parkeergarage op 17th Street. Die is goedkoop en extreem dichtbij de actie. We knaagden kwaliteits-kroketjes in een Cubaanse cantina (Havana 1957) en we smulden van een zalige zalm en een puike kip-pesto in een Italiaans restaurant. We kregen het idee dat er eigenlijk alleen maar lekkere restaurants in South Beach waren, want de keuze was enorm en het oogde (en rook) er allemaal zeer goed.


Man maakt selfie met vers gekochte sigaar.

Mooie gebouwen en handenarbeid
De wandeling naar het strand leidde ons langs een reeks mooie gebouwen in de Art Deco-stijl: strakke lijnen, lichte kleuren, statige uitstraling. Een creatieveling die ons zag passeren, vouwde van een palmblad binnen enkele handbewegingen een vis voor Reza en Milo. De mannen stonden met grote ogen te kijken naar deze handenarbeid. Het strand was overigens goed verzorgd en schoon. De zee hypnotiseerde ons met haar vele kleuren groen, blauw en alles daar tussen in. Springen in de zee is natuurlijk overal leuk, maar South Beach als decor gaf onze dag wel een extra dimensie.





Anna Maria, Moeder Natuur
Na ons bliksembezoek aan Miami vervolgden we onze reis naar het eiland Anna Maria. De eerste avond merkten we meteen hoe dicht je hier bij Moeder Natuur zit. Tijdens het eten kregen we een magistrale show voorgeschoteld, toen er een stormwolk begon op te lichten. Al gauw schoten talloze bliksemschichten door de lucht: misschien wel tien per minuut en minstens twee uur lang. Vlak daarvoor hadden we al wat foto’s genomen van de mooie lucht na de zonsondergang, maar dit sloeg alles.



Feeling hot, hot, hot
Laten we trouwens ook nog even een alinea wijden aan de hitte. Het is in Florida regelmatig tegen de 40 graden Celsius… en dat hakt er behoorlijk in. Plekjes in de schaduw (om te zitten of te parkeren) zijn standaard bezet. Zelfs veel Florida-bewoners dragen bewust shirts met lange mouwen, ter bescherming tegen de zon. De zee is net zo warm als een lauw ligbad bij ons thuis. En de air conditioning van restaurants staat vaak zo hoog, dat het voelt alsof je een koelcel instapt. Bij ons laat de hitte vooral zijn sporen na op het humeur van Vincent. Zijn beste vriend is de koude douche in elk appartementje waar we slapen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten