** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

3 februari 2014

Bakbeesten, joysticks en blokjesfiguren



Reza hield afgelopen week een spreekbeurt over games. Hij had zich verdiept in de historie van de spelcomputers. Zo had hij uitgevogeld dat 'Pong' het eerste populaire computerspel ooit was. Ook kwam 'Retro Reza' aanzetten met oude plaatjes van Pacman.



Als beloning voor zijn harde werk, besloten we zondag naar het Spelcomputer Museum in Epe te gaan. Daar staan vele spelcomputers uitgestald van de jaren '70 tot nu, en ze werken vrijwel allemaal. Ook is er een hal vol flipperkasten en arcade-games, waar geen muntjes in hoeven. Het was koddig om alle ouderwetse bakbeesten met onooglijke joysticks te zien staan. Ook de blokjesfiguren en lompe letters in de games van de jaren '80 riepen veel herinneringen op.







We speelden een kleine competitie Pong (wat een briljant sple blijft dat toch), Milo kreeg geen genoeg van Pacman, zijn groter broer won race na race bij Mario Kart. Ondertussen schopten Viola en Vincent elkaar gezellig tot moes bij Mortal Kombat. Na enkele uurtjes was de speellust weer gestild en stapten we in de auto, waar de mannen - om af te kicken - nog heel even op de gameboy mochten...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten