** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

28 oktober 2012

Draaiende bordjes, huilende wolven

Het extra uurtje dat we dit wintertijd-weekend kregen, kwam goed van pas. Deze zaterdag en zondag stonden namelijk bol van de activiteiten.


Allereerst volgde Vincent samen met Reza een circusworkshop in het Griftpark. We oefenden met diabolo's en flowersticks en we zetten onze eerste stapjes op de grote bal. Onder het motto 'Nooit te oud om te jongleren' (van rapper Extince) trachtte Vincent drie balletjes in de lucht te houden. Reza lukte het om vooruit en achteruit te koorddansen (niet naar beneden kijken!) en samen leerden we de fijne kneepjes van de draaiende bordjes (verdraaid lastig).


Na de lessen kon Reza zijn Engels ophalen door op de skatebaan te spelen met enkele circuskinderen. Milo en Viola haakten aan en we bezochten met z'n allen de middagshow van het Magic Circus. Vooral de klunzige fratsen van de clown konden rekenen op wild enthousiaste reacties van de jongens. Maar ze klapten ook hun handen blauw voor de nummers waarbij schaars geklede vrouwen aan hoepels zwaaiden of in gordijnen hingen.


We fietsten terug naar huis, terwijl Reza en Milo luidkeels huilden naar de (bijna) volle maan. Thuis gingen meteen de lichtjes in de pompoenen. Reza trok zijn weerwolvenmasker over zijn hoofd en Milo deed zijn Batman-cape om. We struinden langs de deuren voor snoep en keken onze ogen uit naar de horrorkostuums van de andere kindjes. Drie gezinnen uit de buurt hadden zelfs een spannend spookhuis gebouwd langs het kanaal. Halloween was weer een helse avond vol avontuur.


Op zondag trakteerde de stad Utrecht ons weer eens op een flinke dosis cultuur. We zagen de voorstelling 'Zwijnenstal' in het Werftheater, waarin drie varkens de hoofdrollen speelden. Ook bekeken we hoe het er vroeger uitzag (1900-1950) in het Volksbuurtmuseum. Tot slot zagen we Viola nog even stralen op het podium met haar theatersportgroep.
Fijn weekend. En lang leve de culturele zondagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten