** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

1 juli 2012

Swingende poncho's

Concert at Sea, het popfestival dat rockband Blof elk jaar in Zeeland organiseert, had vorig jaar te kampen met dikke pech. De zaterdag werd op het laatste moment afgeblazen vanwege rukwinden. Dit jaar liep alles op rolletjes.

Vooral showmeester Waylon wist het publiek in te pakken met zijn swingende band, rauwe uithalen en aanstekelijke nummers. Ook de podiumveteranen van De Dijk bewezen dat ze het kunstje nog niet verleerd zijn: het golfde goed. Opvallend genoeg droeg zanger Huub een wit overhemd. Wit! Terwijl alle kenners weten dat zijn garderobe vooral bestaat uit bebloemde blouses.

Ondanks dreigende luchten, hadden we veelal zomers weer te pakken. Een uur lang zaten we heerlijk aan een houten tafel naar de langslopende mensen te kijken. Met onze schaamteloze vleeskeuring, inclusief modeadvies, hadden we al gauw de lachers op onze hand. Binnen de kortste keren werden ook onze tafelgenoten onderdeel van de jury.


Opeens sloeg het weer om en begon het te regenen. Met een picknickkleed als regenscherm liepen we naar het Umoja-podium, waar Lefties Soul Connection een spetterend optreden gaf. Zelden zagen we zoveel swingende poncho's op een rij.

Intussen hielpen we de vele jonge kinderen met het verzamelen van plastic bekers. Bij een balie kon je voor 25 lege plastic bekers een festivalmunt krijgen, ter waarde van 2,25 euro. Een jongen van tien die we spraken, had al meer dan 100 euro verdiend op die manier.


De Duitse band The Baseballs maakt covers van bekende liedjes, maar dan in de jaren '50 rock 'n' roll-stijl. Hun grootste hits - Rihanna's 'Umbrella' en Gaga's 'Born This Way' - bewaarden de vetkuiven voor het laatste moment. Ook scoorden ze door te crowdsurfen over de regenjassenmassa. Voor die tijd wisten de swingers ons te narren door 'She's Got The Look' te spelen. Inderdaad, een nummer van de door Vincent zo verguisde band Roxette.


Blof sloot het festival af in stijl. Onder genot van een flitsende lichtshow deelde de Zeeuwse band een flinke dosis hits uit, zodat het publiek luidkeels kon meezingen. Een dankwoord ging uit naar alle medewerkers en bezoekers. En na het eerste refrein van 'Alles Is Liefde' was iedereen op de Brouwersdam de kater van vorig jaar alweer vergeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten