** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

17 september 2011

Achtbanen en afdingers

Reza en Milo hadden een dagje vrij van school, precies op de zonnigste vrijdag sinds tijden.
En dus besloten we naar de Efteling te gaan. De jongens vermaakten zich kostelijk in het sprookjesbos, de Bob, Droomvlucht en Fata Morgana. Ook waren ze diep onder de indruk van de fenomenale nieuwe show Raveleyn, waarbij ruiters, raven en een draak de hoofdrollen spelen.

Reza was onlangs boven de 1.20 meter gegroeid en dat betekent in de Efteling dat hij welkom is bij elke attractie, ook de spannende achtbanen. Onverschrokken ging hij twee keer in de Python (5x over de kop binnen een halve minuut) en hij genoot van de snelle, scherpe bochten bij Joris en de Draak. Dit adrenaline-shot kreeg eind van de dag nog een klein vervolg, toen Reza en papa twee keer achter elkaar in de 'dark ride' Vogel Rok gingen.


Zaterdag stonden we met de inhoud van onze zolder en garage op een rommelmarkt. In alle vroegte reden we twee auto's vol meuk naar het Schimmelplein. Als een ware koopman verkocht Reza een zingende knuffelkikker aan een vriendelijke dame. 'Kijk, hij doet het echt.' Er werd flink onderhandeld, zelfs toen we rond 14.00 uur al onze koopwaar aanboden voor de bodemprijs van 20 eurocent per stuk. Van kookboek tot designklok, van fleece jack tot zitzak. Sommige diehards bleven maar afdingen, anderen probeerden zonder te betalen een zwikje sokken van 40 cent mee te nemen. Met een opgeruimd gevoel en 125 euro winst reden we terug naar huis. Uitgeteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten