** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

5 juni 2011

Trots, drama en oe-geroep

Dit weekend bestond uit een kolkende ketel cultuur. Allereerst kon Vincent de vers geperste, eerste cd van zijn muziekduo Goed Volk ophalen in Amsterdam. Zijn muzikale kompaan Bastiaan kwam diezelfde dag nog even de dozen vol cd's aanschouwen. De mannen vierden vol trots, met Viola en de kids, de komst van het geslaagde product. De cd komt officieel pas in het najaar uit en Goed Volk gaat komende maanden hun debuutalbum
druk promoten op sociale en ouderwetse media.

Zaterdagochtend nam Vincent Reza en Milo mee naar het Spoorwegmuseum, want daar stond een levensgrote replica van Thomas de stoomlocomotief te pronken. Voor de leken: Thomas is een blauwe locomotief met een lachend gezicht, die de hoofdrol speelt in een kinderserie op tv. Vooral Milo is verzot op de dvd's, de rails en de treintjes. Maar ook Reza verkiest soms nog deze treintjes boven zijn stoere Ninjago-speelgoed van Lego.

In het museum gunden de jongens de grote Thomas-trein nauwelijks een blik waardig, want de echte attractie was natuurlijk het enorme speelplein, midden in de grote hal. Urenlang speelde het tweetal daar met meters rails, talloze wagonnetjes, diesels en stations. Vincent moest zijn blik scherp houden, want per toeval hadden alle ouders van blonde 3-jarige jongens hun kroost een rood T-shirt aangedaan. Milo had minimaal
drie exacte look-a-likes rondlopen.

Die middag stond er een openluchtvoorstelling op het programma bij Fort aan de Klop. Reza en Milo luisterden vol verbazing naar een spannend verhaal uit de Griekse Oudheid: een drama over een koningin, een monster en een labyrint. De kleine toeschouwers mochten zelf bedenken hoe het verhaal afliep. Daarna konden de kids nog even heerlijk spelen, terwijl papa en mama nog een biertje dronken en proostten op de toekomst.

Zondag stond in het teken van theatersport, het improvisatietoneel dat Viola en Vincent allebei wekelijks spelen. Een bevriend team, DOM, gaf een show speciaal voor kinderen. Reza en Milo zijn natuurlijk wel wat gewend qua theater kijken en suggesties roepen, maar dit was een extra leuke voorstelling voor ze. Reza's geduld werd op de proef gesteld, maar hij wachtte netjes zijn glansrol als gorilla af. Levensecht bestormde hij de safari-auto op het podium en hij joeg elke toerist de stuipen op het lijf met zijn oe-geroep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten