** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

29 mei 2011

Breakdance in een boksring

'Utrecht danst' is een jaarlijkse culturele zondag, waarin choreografen, dansers, breakers en acrobaten samenkomen om hun kunsten te vertonen. Ook dit jaar waren we weer van de partij. Op het grote podium op het Domplein zagen we een aantal aanstekelijke optredens in de stijlen modern, salsa, lindi-hop, hiphop/streetdance, burlesque, can-can en Afrikaanse dans.

De kindjes waren vooral onder de indruk van de b-boys die in een boksring op de Steenweg hun battles uitvochten, met uitkijk op de Domtoren. De ene breakmove was nog sicker, vetter en doper dan de andere. 'Hoe vet was dat!', riep de master of ceremony regelmatig om het publiek op te hitsen. Reza bestudeerde de bewegingen goed en waagde af en toe een voorzichtige poging tot electric boogie.

In boekwinkel De Slegte bezochten wij een experimentele voorstelling die breakdance, humor en moderne dans combineerde: 'Youweeltjes'. Na een ijsje en een ontmoeting met vriendjes van Reza's school, was het tijd voor de laatste dans. Viola fietste door naar een optreden van haar theatergroep. Vincent nam de moe-gerende mannen mee naar huis voor een gezonde dosis Disney en pizza…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten