** reizen ** kids ** natuur ** cultuur ** muziek ** theater ** kunst ** gedichten ** humor ** liefde **

15 januari 2011

Bewijsstuk A

Trots applaus en tevreden blikken wisselden elkaar af op de tribune van zwembad Den Hommel vanmorgen. Op 15 januari 2011 behaalde onze Reza namelijk zijn A-diploma, tegelijk met zijn beste vriend Borre. Samen volgden zij vanaf september de supersnelzwemcursus, wat erop neer kwam dat zij elke week 3 uur achter elkaar zwemles hadden op donderdagmiddag.

Dat was soms best bikkelen en afzien. Wekenlang hebben we de verhalen aangehoord over het beruchte 'gat' onder water, waar de heren door moesten zwemmen. Ze zochten steun bij elkaar als ze een keer geen zin hadden of angstig waren. Soms klaagden ze over de Spartaanse aanpak van de lessen, vaak vonden ze het te veel 'werken' en te weinig 'spelen'.

Maar ze hebben samen doorgezet en het resultaat mag er wezen: twee volleerde waterratten. Zie hier bewijsstuk A: het belangrijkste zwemdiploma van allemaal.


Op het korte filmpje 'Doorzwemmers' (onderstaande link) is te zien dat Borre en Reza zelfs een flink stuk verder zwommen dan nodig. 'Jongens, jullie mogen stoppen, dat is voor C', aldus de badmeester.

Doorzwemmers op YouTube

Geen opmerkingen:

Een reactie posten